Tips voor verduurzamende maatregelen voor uw huis

Energie besparende maatregelen zijn goed voor het klimaat EN voor uw portemonnee. Op deze pagina vindt u links naar nuttige informatie over verduurzaming van uw huis. Hebt u zelf ook handige tips, laat het ons weten!

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO₂. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Op deze website vindt u instructies voor het veranderen van de instelling op de meest gebruikte cv-ketel merken.

Kijk wat je zelf kan doen om je huis te verduurzamen met het HOOM dossier. Het invullen van het persoonlijk woondossier levert je erg veel inzichten en praktische tips op over energiezuinig wonen. Specifiek voor jouw woning en jouw situatie. Nodig gratis een energiecoach uit bij je thuis. Zij helpen bewoners graag met het geven van tips om energie te besparen.

Elektrisch koken is het nieuwe koken. Waar we eerst op een gasfornuis kookten, kiezen nu steeds meer huishoudens voor koken op elektriciteit. Op deze pagina lees je hoe je in 3 stappen kan overstappen naar inductiekoken.

Wat is het verschil tussen een keramische en inductie kookplaat? Dit kunt u hier lezen.

De 3 grootste voordelen van zonnepanelen 1. Je bespaart geld met een lagere energierekening 2. Je draagt bij aan een beter klimaat 3. Je woning wordt meer waard link

Slimme thermostaat – Een slimme thermostaat kan je helpen om je huis energiezuinig te verwarmen. Kies een thermostaat die bij je past. Afhankelijk van je leefritme en wensen zijn sommige functies handig, andere juist niet. Milieu Centraal geeft een overzicht van alle slimme thermostaten die te koop zijn en legt bij iedere thermostaat uit wat de belangrijkste eigenschappen zijn link

Naden en kieren dicht Door de brievenbus, langs het kruipluik of ‘gewoon’ onder de deur door: tocht kan overal vandaan komen. Het zorgt voor kou en onnodig energieverbruik. De oplossing is simpel: maak alle naden en kieren in je huis dicht, bijvoorbeeld met tochtstrips of kit. Je huis voelt warmer en je verspilt minder energie. Zorg tegelijkertijd wel voor goede ventilatie, bijvoorbeeld met roosters in de ramen. Dit is nodig voor gezonde lucht in huis. Tips van Milieu Centraal

Check hier het energielabel van je huidige of toekomstige huis. Wil je meerdere adressen checken? Ververs de pagina dan steeds voordat je een nieuw adres intypt link

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis? Bekijk de website van de Rijksoverheid over mogelijke subsidieregelingen voor het isoleren en verduurzamen van uw huis link (deze pagina wordt regelmatig aangepast).

Betere isolatie, een warmtepomp of zonnepanelen: waar betaal je het van? Check altijd of er subsidies en leningen beschikbaar zijn. En misschien kun je extra lenen via je hypotheek. Milieu Centraal zet de mogelijkheden op een rij.